A tápiókát (más néven manióka, kasszava) a Föld minden trópusi vidékén termesztik gumós gyökeréért, amelyből lisztet, kenyeret, keményítőt és alkoholtartalmú italt készítenek. A maniókát elsőként valószínűleg a maják termesztették a Yucatán-félszigeten.
Összetevők:
tápióka*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1498 kJ / 358 kcal
Zsír: 0,02 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,01 g
Szénhidrát: 88,69 g
- amelyből cukor: 3,35 g
Rost: 0,09 g
Fehérje: 0,19 g
Só: 0,0025 g
Felhasználása:
magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásítóanyag, de levesbetétként is alkalmazható. Felhasználható kenyerek, péksütemények készítéséhez is. Nincs se mellékíze, se színe, így bármilyen étel elkészítésekor alkalmazhatjuk. Sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, levesekhez, puding készítéshez egyaránt használható.
Származási ország: Thaiföld.