A csicseriborsóliszt gazdag élelmi rostokban és magas fehérjetartalmú, egészséges lisztféle.
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövény, leginkább az indiai, az arab és a mediterrán konyhákban használják. Nagyon egészséges hüvelyes, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, emellett magas szénhidrát és fehérjetartalma miatt a vegetáriánus étrend fontos alapanyaga. A csicseriborsóból készült liszt rendkívül sokoldalúan felhasználható. Süthetünk belőle kenyeret, süteményeket, kekszeket, de szószok sűrítésére is kiválóan alkalmazható.
Összetevők:
csicseriborsó
Allergének:
glutént is felhasználó üzemben csomagolva
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1448 kJ (343 kcal)
Zsír 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 48,7 g
- amelyből cukrok 5 g
Fehérje 19,2 g
Só 0,007 g
Felhasználható:
Krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)