GLUTÉNMENTES EMESE SÜTEMÉNYPOR 400G
GLUTÉNMENTES EMESE SÜTEMÉNYPOR 400G

GLUTÉNMENTES EMESE SÜTEMÉNYPOR 400G

1.677 Ft
Termékkód: 15435
Kiszerelés: 400 g
Egységár: 4.193 Ft / kg
16 pont regisztrált vásárlónk számára
Készleten. Rendelje meg most, és 3-5 munkanapon belül megkaphatja
10 000 Ft vásárlás fölött a szállítás ingyenes

Gluténmentes süteményliszt-keverék.
Készíthető belőle kuglóf, mazsolás kalács, piskóta, meggyes linzer, mákos linzer, diós linzer.

Összetétel
kukoricakeményítő, porcukor, kukoricaliszt, burgonyapehely, szőlőcukor, vanillin cukor

Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia tartalom: 1483 kJ / 349 kcal  
Fehérje: 1,5 g 
Zsír: 0,08 g 
 - amelyből telített zsírsavak 0,1 g 
Szénhidrát: 84 g 
 - amelyből cukrok 22,4 g 
Só 0 g

Minőségét megőrzi: 8 hónap

Felhasználási javaslat:

FÁNK
Hozzávalók

A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, a sütiporhoz kevert többi alapanyaggal tésztát dagasztunk. Lisztezett deszkán két ujjnyi vastagra sodorjuk, és közepes méretű pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Közben étolajat forrósítunk egy lábasban. A kis pogácsa közepét ujjunkkal kilyukasztjuk és a nem lisztes felével lefelé az olajba helyezzük. Fedőt teszünk a lábasra és kb. fél percig sütjük. Amikor arany sárga színe van, megfordítjuk, de akkor már nem teszünk rá fedőt. Ha kisült papírszalvétás tányérra tesszük lecsepegni. Sárgabarack lekvárral tálaljuk.

PISKÓTA
Hozzávalók

A 8 db tojás fehérjéből a 7 evőkanál kristálycukorral, nagyon kemény habot verünk. Külön felverjük a tojások sárgáját, és óvatosan belekeverjük a habba. A süteményporban elkeverjük az 1 csomag sütőport, és azt is a habba keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezután tortasütő formába, vagy tepsibe öntjük, aminek az aljára papírt szabtunk. (Attól függ milyen süteményt, akarunk készíteni.) Előmelegített sütőben sütjük, először 200 fokon, majd 10 perc után csökkentjük a hőfokot 150 fokra és még kb. 20 percig sütjük. Ha kisült késsel körbevágjuk a forma mentén, majd fa táblára borítjuk, és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Visszafordítjuk, és ha kihűlt tetszés szerint krémmel töltjük.

MÁKOS LINZER
Hozzávalók
30 dkg Emese süteményport 15 dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, fél csomag sütőporral összekeverjük, kétfelé osztjuk.

Töltelék:
17 dkg porcukrot, 20 dkg darált mákkal, fél csomag sütőporral, 10 dkg süteményporral, 5 dkg olvasztott margarinnal, 2 dl tejjel, 1 citrom levével összekeverjük.

A két tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a masszába beleforgatjuk.
Megtöltjük a két lapot, sütjük, majd csoki mázat teszünk a tetejére.

 


 

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkreFeliratkozás után értesülést kap az újdonságainkról, legújabb hasznos ötleteinkről. A hírlevélről bármikor leiratkozhat.