Nem kell lemondania a liszttel készült ételekről, ha a búzaliszt legtökéletesebb alternatíváját, az édeskés ízű gesztenyelisztet használja a konyhában. Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét.
A Nature Cookta Gesztenyeliszt az Európai Unióból (Olaszországból) származik. Először 15-20 napig 45-50C-on szárítják, majd géppel hántolják. A törmelékek eltávolítása után az egészet átszitálják. Fém tárolókban szállítják, majd géppel és kézzel is átválogatják, ezután őrlik finomra. Az állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez, azonban kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz. (Mindössze 76 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben.) Kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyorós, mandulás, gesztenyés, mézes és csokoládés finomságokhoz.
Tartalmaz: 100% gesztenyeliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1436 kJ/343 kcal
Zsír: 4 g
- amelyből telített zsírok: 0 g
Szénhidrát: 76 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 6 g
Só: 0 g
Felhasználás:
Felhasználásával nagyon jó kekszeket, palacsintákat, kelt tésztákat készíthetünk. Íze nagyon jól harmonizál a gnocchi tésztájában is. Az olaszokhoz hasonlóan alkalmazhatjuk különféle kásákhoz vagy a náluk népszerű castagnaccio süteményhez is, mely fenyőmaggal, rozmaringgal, mazsolával gazdagított desszert.
Tárolás:
Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó! Főleg a nyári hónapokban felbontása után tartsa hűtőszekrényben 0-4C között, óvja az élősködőktől.
Figyelmezetés:
A gesztenye a diófélékhez tartozik, ezért az arra allergiásoknak nem ajánlott a fogyasztása! A gesztenyeliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2017. július