Halványsárga színű, az alapanyagra jellemző ízű és illatú, enyhén kesernyés folyadék.
A mák a csontritkulás egyik legősibb ellenszere. Foszforban, kalciumban, magnéziumban, B6 vitaminban, E vitaminban gazdag. Lassítja az öregedési folyamatokat. Az életfontosságú tápanyagok felsorolásakor a foszfor az egyik legfontosabb elem. Az erős csontok és fogak létrehozásán túl minden sejtnek szüksége van rá.
A hidegen sajtolt mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalciumnak a hatékony beépülését a csontokba, és egészséges erős csontozatot hoz létre. Kiváló hatása van az idegek működésére is. Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású is lehet.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 3700 KJ/900 kcal
Zsírtartalom: 100 g
- ebből telített zsírsav: 12,1 g
- egyszeresen telítetlen zsírsav: 18,1 g
- többszörösen telítetlen zsírsav: 70 g
Ajánlott napi fogyasztás: 1 teáskanálnyi.
Tárolás:
Felbontás után hűtőben tartandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023