Fehér rizs, barna rizs, lehet, hogy te is gyakran főzöd őket, de az biztos, hogy a boltok polcain már találkoztál velük. De azt vajon tudod, miért érdemesebb a barna rizst fogyasztani? Először is tisztázzuk, mi is a különbség a fehér és a barna rizs között!
A rizs számos rétegből áll, amelyeket a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el, vagy hagynak meg. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így az értékes tápanyagok megmaradnak. A barna rizsben összetett, lassan felszívódó szénhidrátok találhatóak, keményítőt és rostokat is tartalmaz. A rostoknak köszönhetően gyorsan, hosszú időre eltelít. Emellett fehérjében is gazdag, illetve fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása is, mint például magnézium, mangán és szelén. Ez az isteni köret a makrobiotika szerint a gabonák királya, hát itt az ideje, hogy Te is fejet hajts!
Összetevők:
barna rizs.
Allergének:
Földimogyorót szezámmagot és búzát feldolgozó üzemben csomagolva.
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1491 kJ / 352 kcal,
Zsír: 2,2 g,
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g,
Szénhidrát: 74 g,
- amelyből cukrok: 0,6 g,
Só: 0,03 g,
Fehérje: 7,8 g
Felhasználás:
háromszoros mennyiségű forrásban lévő natúr vega-mixes enyhén sós vízben 1 órán keresztül főzze puhára
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2017. július