Szárított paradicsomos Pesto - paradicsomos fűszerszósz.
A pesto jellegzetes olasz fűszerszósz. Nevét a “pestare”, azaz összetörni, összezúzni igéből kapta, hiszen valamennyi változatára jellemző, hogy a hozzávalókat összetörve, zúzva tartalmazza. A Filippo Berio kínálatában kétféle hagyományos pesto fűszerszósz érhető el: a klasszikus zöld változat és a piros, azaz aszalt paradicsomos változat. A klasszikus változat fő összetevői a bazsalikom, fokhagyma, parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fűszerek. A piros pesto az alapváltozathoz képest nagy arányban tartalmaz szárított paradicsomot is, ebből adódik élénk, pirosas színe.
Összetevők:
Szárított paradicsom (40,2%), Napraforgóolaj, Bazsalikom (8,8%), Paradicsomvelő, Extra szűz olívaolaj, Kesudió, Grana Padano sajt (tej), Fehérborecet, Cékla, Étkezési só, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Tápérték 100 g termékben:
Energia 2002 kJ/484 kcal
Zsír 42 g
- amelyből telített zsírsavak 3,9 g
Szénhidrát 18 g
- amelyből cukrok 5,5 g
Fehérje 7,3 g
Só 3,2 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Felhasználási javaslat:
A pesto fűszerszószokat ajánljuk tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen pirítósra kenve.
Kiszerelés: 190 g fémfedeles üvegben
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. november