Lágy zabpehely. A sima zabpehelyhez képest a lágy zabpehely vékonyabb pehelymérettel rendelkezik, így kevesebb a főzési ideje.
Jótékony hatása:
A magas rosttartalommal rendelkező zabpehely fogyasztásával támogathatjuk emésztőrendszerünk egészségének megőrzését - a zabpehelyben található élelmi rostok jótékony hatással vannak a bélrendszerre, a zabpehely megköti a vizet, elősegítve az élelmiszerek kiürítését a szervezetből. Elősegíti továbbá az egészséges baktériumok belekben való szaporodását.
Összetevők:
Zabpehely
Allergének:
Nyomokban glutént, földimogyorót és szezámot tartalmazhat.
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1566 kJ (372 kcal)
Zsír 7g
- amelyből telített zsírsavak 1,3g
Szénhidrát 59,1g
- amelyből cukrok 1,1g
Fehérje 13 g
Só 0,25 g
Felhasználás:
Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.
Alap zabkása:
1 csésze zabpelyhet 1 csésze tejben 1 csésze vizzel csipetnyi sóval és cukorral felforralunk. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk. Gyümölcs, méz, olajos mag hozzáadásával müzliként fogyasztható. Különösen alkalmas kisgyermekek táplálására.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Németország, Szlovákia