A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható. A zab pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt. A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az zabpelyhet.
Összetevők: 100% Zab
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1566 kJ / 372 kcal
Zsír 7,0 g
- amelyből telített zsírsavak 1,3 g
Szénhidrát 59,1 g
- amelyből cukrok 1,1 g
Fehérje 13 g
Só 0,25 g
Felhasználás:
Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek. Elkészítése: 1-2 perces főzéssel.
Származási hely: Németország, Szlovákia