Pudingok készítéséhez kiváló alapanyag a tápióka gyöngy.
Összetevők:
tápióka (=manióka) keményítő.
Allergének:
Aromaanyag mentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Színezőanyag mentes, Tartósítószer mentes, Vegán, Vegetáriánus
Átlagos tápérték adatok 100 g-ban:
Energiatartalom 356 kcal / 1 516 kJ
Zsír 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak 0,03 g
Szénhidrát 88,4 g
- amelyből cukrok 0 g
Fehérje 0,56 g
Só 0,03 g
Elkészítési javaslat:
A tápióka gyöngyöket be vízben vagy növényi tejben kell áztatni kb 5-10 percig, addig amíg megpuhulnak. Utána lassú tűzön meg kell főzni, miközben hozzá lehet adni ízlés szerint az ízesítő anyagokat pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele hőálló tányérkákba és hagyjuk kihűlni. Végül díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Kiszerelés: 500g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2023 október