A Riso Lorenzo zabrizs elsősorban a hagyományos fehér rizsek helyettesítője és kiegészítője az egészséges és modern étkezésben. Az előállítási eljárás során alkalmazott egyedi technológia lehetővé teszi, hogy a Riso Lorenzo zabrizs konyhai felhasználásra készen kerüljön a fogyasztóhoz. A rizshez hasonló módon főzhető, nincs szükség semmiféle előáztatásra vagy előkezelésre. A kifőtt Riso Lorenzo zabrizs megtartja a gabonára jellemző ízét, állagában „al dente”, vagyis főzéskor a szemek nem esnek szét.
Élettani hatása értékes rostanyagainak, a benne található vitaminoknak, olajoknak, magas magnézium és vas tartalmának köszönhető. A gabonafélék között az átlagosnál nagyobb a fehérje tartalma.
Kiválóan beilleszthető tej-, tojás-, laktóz-, és cukormentes diétába.
Allergének: Nyomokban glutént tartalmazhat.
Tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1485 kJ/355 kcal
Zsír: 4,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9g
Szénhidrát: 71,1g
Rost: 8,9g
Fehérje: 13,4g
Só: 0g
Elkészítési javaslat:
A kívánt mennyiségű zabrizst kétszeres mennyiségű vízben 20-22 perc alatt megfőzzük. A főzővízhez ízlés szerint sót teszünk. Főzés közben néhányszor megkeverjük, majd tálaljuk.
Elkészítési javaslat, fehér rizzsel:
A fent leírt módon elkészített zabrizst, kifőtt hosszúszemű fehér vagy jázmin rizzsel fele-fele arányban összekeverve tálaljuk. Fogyasztható köretként, zöldségekkel, rizottókhoz..
Tárolás:
Száraz napfénytől védett helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 augusztus