Illatos, hosszúszemű ázsiai rizsfajta. Elnevezése a rizskorpa színére utal. A hántolás után a vörös rizs esetében nem koptatják le a rizsszemről a korpát, így számos fontos tápanyag, élelmi rost, antioxidáns és vitamin megmarad benne a feldolgozás során. Az egészségesebb és változatos étkezési lehetőségeket kedvelők körében igen népszerű ez az aromás, magas tápértékű rizsfajta.
Tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1516Kj/362kcal
Zsír: 2,7g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5g
Szénhidrát: 79,0g
Rost: 4,0g
Fehérje: 7,5g
Só: 0,15g
Elkészítési javaslat:
1:2,5 arányban a kívánt mennyiségű vörös jázminrizshez vizet mérünk ki. A rizst ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 30-35 percig főzzük. A megfőtt vörös jázminrizst főtt fehér jázmin vagy előgőzölt rizshez 1:3 arányban keverve többszínű, mutatós köretet készíthetünk.
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023 november