Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.
Allergének:
laktóz
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1535 kJ (362 kcal)
Zsír 1,5 g
- amelyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 76 g
- amelyből cukrok 76 g
Fehérje 11 g
Só 2,3 g
Felhasználható:
2 - 3 % - ban kenyérhez, kelt tésztához adva (állaglazító, morzsálódásgátló).
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely:
Magyarország (Magyar termék)