Ciroklisztből készült gluténmentes orsó száraztészta kölesliszttel.
A cirok egy, a fűfélék családjába tartozó afrikai eredetű gabonanövény, ami megfelelő tápértékkel rendelkezik. Jelenleg a világon az 5. legnagyobb területen termesztett gabonaféle. Afrikai eredetű, de elterjedt egész Ázsiában és Amerikában is. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Keményítőtartalma a szervezetben lassabban szívódik fel.
A cirokliszt gluténmentes.
Összetevők:
cirokliszt (57 %), kölesliszt, ivóvíz, útifű maghéj liszt
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1400 kJ / 331 kcal
Zsír 2,6 g
- amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 64 g
- amelyből cukrok 0,5 g
Rost 6,6 g
Fehérje 9,1 g
Só 0,01 g
Elkészítési javaslat:
Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Származási hely: Magyarország
Forrrás: gyártó/forgalmazó 2023 augusztus