A CSUTA szójaszeletek glikémiás indexe alacsony, ami azt jelenti, hogy lassan emeli a vércukorszintet. Ez jó hír a cukorbetegek és azok számára, akik figyelnek a vércukorszintjükre. Jóllakottságérzetet adnak, így segíthetnek a fogyásban. Ezen kívül támogatják az emésztést, csökkenthetik a koleszterinszintet, jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre és növelhetik az izomtömeget.
A CSUTA szójaszeletek kiváló forrása a következő vitaminoknak és ásványi anyagoknak:
Tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 358 kcal
Fehérje: 45,3 g
Szénhidrát: 39,9 g
- ebből rost: 3,5 g
Zsír: 1,9 g
- telített zsírsavak: 0,3 g
- telítetlen zsírsavak: 1,6 g
Nátrium: 400 mg
Tippek a CSUTA szójaszeletek felhasználásához:
Felhasználási javaslat:
A szeleteket forró, fűszeres vízbe áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni. Áztatás után a levet leöntjük, kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük.
Receptek:
Szójapecsenye
Hozzávalók:
szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő, koriander
Elkészítés:
A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Ételízesítő és őrölt koriander keverékével mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A szójaszeletet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyázzunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki!
Rántott szójaszelet
Hozzávalók:
szójaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, ételízesítő, szerecsendió, koriander (ha van), olaj
Elkészítés:
A szójaszeleteket puhára főzzük, majd jól lecse¬pegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.
Hirtelen sült szójaszelet
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
80 g szója szelet 1 dl olaj 1 db fűszerek
Elkészítése:
A szójaszeleteket a "kirántott szójaszelet" receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk, kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni, kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni. Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.